У Вроцлаві розпочинається ремонт Поморських мостів: зміни в русі транспорту

У Вроцлаві розпочинається ремонт Поморських мостів: зміни в русі транспорту

Починається реконструкція поморських мостів. Роботи розпочнуться у суботу, 7 березня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У рамках цієї великої інвестиції буде відновлено три мости: Північний, Середній та Південний, вулиця всередині них, перехрестя, тротуари, трамвайна колія, підземні мережі. З’явиться нове освітлення та нова трамвайна зупинка.

— Підрядник розпочне інтенсивні роботи з Північного мосту. На початку це будуть роботи, пов’язані зі знесенням існуючої поверхні переправи. Вся реконструкція мостів запланована на 36 місяців, але ми зробимо все, щоб її якнайшвидше закінчити, — запевняє Войцех Каїм, керівник проекту з Вроцлавських інвестицій.

Під час реконструкції найстарший з мостів — Південний — зміниться до невпізнання, з нього зникнуть труби опалення. Під наглядом фахівців йому буде повернуто помпезність та велич з початку ХХ століття. Вартість реконструкції становить майже 70 мільйонів злотих брутто.

Через реконструкцію буде змінено організацію руху в межах мостів.

— У зв’язку з реконструкцією будуть змінені маршрути трамвайних ліній 14, 15 та 24, а також автобусних ліній К, 132, 142 та нічний маршрут 257, — каже Адам Вєнцек із департаменту інфраструктури та транспорту міського управління.

Лінія 14, що йде від Особовіце у напрямку до FAT-у, буде проходити від пл. Сташиці об’їздом через пл. Повстанців Великопольських.

Лінія 15, котра курсує від петлі Пошьвєнтне до Південного парку, буде також проходити від пл. Сташиці об’їздом через пл. Повстанців Великопольських.

Трамвайна лінія 24, яка рухається від Особовіце в бік FAT-у, їхатиме з вулиці Поморської через вул. Дюбуа, міст Сікорського, пл. Івана Павла ІІ.

Маршрут K, 132, 142 та нічні маршрути 257, які йдуть від напрямку Карловице та Ружанки, також будуть об’їжджати від вулиці Поморської через вул. Дюбуа, Університетський міст та вул. Гродзьку до вул. Новий Світ, оминаючи зупинку «Поморська» на перехресті вул. Поморської та Дюбуа.