У Вроцлаві триває суд над лікарем, котрий вирізав пацієнтові здорову нирку

У Вроцлаві триває суд над лікарем, котрий вирізав пацієнтові здорову нирку

Вроцлавський суд зараз встановлює справедливе покарання для лікаря, який допустив таку страшну помилку у своїй хірургічній практиці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Насправді ж слідство тривало досить довго, адже операція відбулась ще у 2015 році. З того моменту і до сьогодні адвокат постраждалого домагається від судової влади якомога суворішого покарання для горе-хірурга. На їхню думку, лише лікар був відповідальним за те, що вирізав у пацієнта під час операції абсолютно здорову нирку.

Під час одного зу слухань сам лікар свою провину визнав, проте зазначив, що винним є не лише він, а ціла медична система і хаос, який панував у лікарні на той момент. Зі свого боку він постарався зробити все згідно з норм і вимог проведення такого типу операцій.

Адвокати постраждалого вимагають такого покарання для лікаря: 2 роки позбавлення волі, виплатити пацієнту 100 тисяч злотих моральної шкоди, а також виплатити штраф в розмірі 10 тисяч злотих. До того — заборона на 4 роки виконувати свої лікарські обов’язки.

Що з цього всього обере суддя — наразі невідомо. Остаточне рішення буде проголошено вже 26 березня.