У Вроцлаві вдруге відбудеться український ForUM

У Вроцлаві вдруге відбудеться український ForUM

Наприкінці березня у Вроцлаві вдруге відбудеться форум присвячений вирішенню проблем українців в Нижній Силезії. В першу чергу в сфері легалізації перебування в Польщі,працевлаштуванні, безпеки і співробітництва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

 ForUM  — For Unity of Migrants (Для єдності мігрантів) має на меті презентацію та підсумовання діяльності в сфері міграції, розвитку багатокультурного суспільства , а також обмін досвідом. Ще одна особливість — цього року він відкривається на всіх мігрантів, — інформують організатори заходу.

В першій частині заходу 4 робочі групи  по окремим напрямкам обговорять і напрацюють рішення та пропозиції для покращення існуючої ситуації в різних сферах життя українських мігрантів. Друга частина – конференція.

На заході будуть присутні представники місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості з різних міст.

Організатори вказують основні цілі проведення вроцлавського ForUMу :

— підсумок та презентація всіх заходів направлених на інтеграцію мігрантів та розвиток мультикультурного суспільства в Нижній Сілезії;

— виявлення проблем, пов’язаних з мігрантами та розробка стратегії діяльності в сфері мультикультурного діалогу на майбутнє;

— налагодження довгострокового співробітництва у сфері інтеграції на місцевому та регіональному рівнях.

Подія відбудеться 27 березня 2019 року.

Нагадаємо, вперше подібний захід fundacja Ukraina організовувала в 2017 році.