У Вроцлаві величезні черги по паспорт та «карти побиту»

У Вроцлаві величезні черги по паспорт та «карти побиту»

Якщо хочеш виготовити паспорт, карту побиту чи інші документи — готуйся до довгого очікування, тож можна сміливо брати з собою термос з кавою та канапки. Про це повыдомляэ Upmp.news з посиланням на In Poland.

Навіть 4 години доводиться чекати в черзі в “ужонді” у Нижньосілезькому воєводстві у Вроцлаві, щоб подати заяву на паспорт. Не варто навіть мріяти про бронювання дати візиту в електронному вигляді — всі дати зайняті до 23 червня.

Найближчим часом ситуація навряд чи зміниться. Наближається період вакацій. У середньому, доведеться чекати близько 3 тижнів за паспортом, тому багато людей хочуть вирішити це питання саме зараз. Це чудово ілюструє електронна система реєстрації. Вільних місць немає вже до 23 червня! Аналогічна ситуація спостерігається і в інших містах нижньої Сілезії. Деякі безкоштовні онлайн-дати доступні лише в Єленій Гурі.

Тільки у Вроцлаві з паспортних питань щодня видається кілька сотень “номерків”:
— подання заявок від 270 до 350,
— отримання паспорта від 300 до 440.

Окрім поляків, в черзі чекають також іноземці, котрі чекають на карти перебування. Іноді ситуація погіршується ще й тим, що погано працює електронна система і в ній періодично стаються збої.