У Вроцлавській клініці винайшли нові методи лікування депресії

У Вроцлавській клініці винайшли нові методи лікування депресії

У психіатричній клініці, що у Вроцлаві, відтепер лікуватимуть депресію двома новітніми методами. Якими — дізнаєшся у цій статті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

23 лютого в Польщі — це день боротьби з депресією. З цієї нагоди чимало видань та закладів намагалися закликати суспільство до того, що будь-яку хворобу завжди потрібно лікувати, а звертатися до фахівців та шпиталів — зовсім не соромно, навіть якщо це буде психіатрична клініка. І в цьому є рація, погодьтесь.

В одному з інтерв’ю виданню “Радіо Вроцлав” професор Йоанна Римашевська, керівник клініки психіатрії у Вроцлаві, наголосила: “Фармакотерапія, поєднана з психотерапією, ефективна приблизно у 70%. пацієнтів. Тим не менш, все ще існує велика група людей, які не досягають довгострокових ефектів таким чином і потребують використання інших, додаткових методів, у тому числі тих, що базуються на нейростимуляції”.

Саме тому фахівці з Вроцлавського університету взялися за вирішення цієї проблеми. Тому зараз пацієнтів з депресією лікуватимуть аж двома методами, які вже показали добрий результат: глибокою мозковою стимуляцією і повторювальною транскраніальною магнітною стимуляцією. Це два наукові проекти, проведені в клініці психіатрії при Університетській клінічній лікарні у Вроцлаві.

До слова, прийом кандидатів на лікування вже розпочався — сталось це на початку лютого. Професорка Римашевська зазначила також, що це — в жодному разі не є медичними експериментами на людях. Подібне лікування почали застосовувати в США ще в 2008 році, а в Польщі його використовують для лікування хвороби Паркінсона. Проте нещодавні дослідження довели — такий комплексний підхід може бути надзвичайно ефективним у складних випадках лікування депресії, коли жодні інші методи не дають бажаного результату.