Сьогодні у Польщі повертаються до школи учні 1-3 класів

Сьогодні у Польщі повертаються до школи учні 1-3 класів

З 25 травня свої двері для учнів 1-3 класів відкривають початкові школи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Перебування у навчальних установах відбуватиметься з дотриманням санітарних процедур.

Дозволена кількість дітей у одному класі визначена на рівні 12 осіб. У деяких випадках кількість можна збільшити до 14. У дітей на вході перевірять температуру, та направлять одразу до відповідного класу. Роздягальні не працюватимуть. Дидактичні заняття майже не проводитимуться. Школа більше опікуватиметься дітьми.

Відповідно до рекомендацій санепідемслужби, школярі більше часу проводитимуть на свіжому повітрі, на шкільних майданчиках.

Для тієї частини дітей, яка не відвідуватиме заняття, залишається дистанційне навчання.

З 18 травня у Польщі відкрилися дитячі садочки. Їх відвідуваність знаходиться на дуже низькому рівні. Наприклад, у Варшаві з 355 міських дитячих садочків та 180 початкових шкіл, де є відділ для дошкільнят ними користуються ледве 10% дітей. В 31 дитсадку взагалі не було жодних дітей. А до п’ятниці, 22 травня, кількість навчальних закладів, які працювали взагалі без дітей становила – 37.

Варто зазначити, що у столиці Польщі у дитячих садках працюють близько 13,5 тисяч працівників  – вихователі, працівники адміністрації, обслуговуючий персонал. Під час епідемії, 9 тисяч працівників опікувалося  5-6 тисячами дітей.