Українець намагався вивезти через кордон… ведмежу жовч

Українець намагався вивезти через кордон… ведмежу жовч

У Медиці затримали українця з нетиповим контрабандним товаром. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Легковий автомобіль з німецькими реєстраційними номерами під’їхав до напрямку в’їзду до Польщі. За кермом був 56-річний українець.

Оглядаючи багаж, працівники КАС з Митного департаменту в Медиці звернули особливу увагу на куртку. Виявилося, що в її рукавах були товари, приховані від контролю. Там було сховано 97 ампул (по 2 мл у кожній), що містили очищену жовч ведмедя.

Ведмеді охороняються відповідно до Вашингтонської конвенції (CITES). Для перевезення виробів, виготовлених на основі продуктів життєдіяльності цих тварин, необхідні відповідні дозволи. У 56-річного мандрівника їх не було. Проти нього було порушено кримінальне провадження, щодо якого було передбачено штраф у розмірі 500 злотих.

До слова, ведмежа жовч — травна рідина, що виробляється печінкою і зберігається в жовчному міхурі, яку використовують у традиційній китайській медицині. За оцінками, 12000 ведмедів вирощують для жовчі в Китаї, Південній Кореї, Лаосі, В’єтнамі та М’янмі. Цей препарат використовують для лікування печінки.

Фото: KAS