Українську експозицію представили на Варшавському книжковому ярмарку
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/05/18-05-18-3.jpg

Українську експозицію представили на Варшавському книжковому ярмарку

Український стенд з книгами від п’яти видавництв представлений на цьогорічному IX Варшавському книжковому ярмарку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

Експозицію підготували за сприяння посольства України в Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу. “Важливо, що Україна вже декілька років поспіль представлена на Варшавському книжковому ярмарку.
Ці книги, я сподіваюсь, дадуть можливість краще познайомитися з тим, що видається в Україні, з історією та культурою нашої країни, оскільки багато книжок, які тут представлено, присвячені українським культурі, традиціям та колориту”, – заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, який підкреслив, що в цьому році український стенд організовано за фінансової підтримки МЗС України і безпосередньо посольства України в Польщі. Він звернув увагу, що частина книг українських видавництв представлені також і польською мовою.
Директор і засновник львівського видавництва “Апріорі” Юрій Николишин повідомив, що до Варшави привезено лише невелику частку — 5% з того, що може зараз запропонувати львівське видавництво. За його словами, метою участі в експозиції є демонстрація своїх можливостей, а також змога побачити як зараз розвивається сучасний книжковий ринок, аби зрозуміти як далі розвивати українську видавничу сферу.
Окрім “Апріорі”, на українському стенді представлені також книги харківського видавництва “Фабула” з перекладною художньою літературою, київської “Літери” з підручниками і педагогічною літературою, чернівецьке видавництво “Букрек” з підручниками польською мовою і тернопільського “Кроку” з українською та перекладною поезією.
На варшавському ярмарку окремо свою експозицію представляє видавництво “Темпора”. Менеджер культурних проектів видавництва Тетяна Вовк зазначила, що в цьому році видавництво вирішило зробити акцент на трьох потужних проектах, які мають попит в Україні. Відтак, це вирішено представити і у Варшаві.
У IX Варшавському книжковому ярмарку, який триватиме до 21 травня, беруть участь близько 800 учасників із 32 країн та приблизно 1000 авторів з цілого світу.

Це один з найбільших книжкових ярмарків у Європі. Торік Національний стадіон відвідало 74 тисяч любителів книжок.