Українці масово не виїдуть з Польщі

Українці масово не виїдуть з Польщі

Міністерство сім’ї праці та соціальної політики визнає, що необхідні положення для ефективного працевлаштування іноземних працівників. Це також гарантує відсутність загрози масового відтоку українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Уряд Польщі в основному зосереджується на активізації польських громадян, але на ринку праці все ще потрібні додаткові сили. Тим часом близько 250 тисяч українців цього року хочуть залишити Польщу. Ще 376 тисяч хочуть зробити це в наступному.

Міграції працівників не повинні викликати негативного впливу на ринок праці, — переконує Мірослав Пшевозьнік, заступник директора департаменту ринку праці Міністерства сім’ї праці та соціальної політики.

В Польщі наразі немає достатньої кількості фахівців всіх галузей, тож так чи інакше, а доведеться звертатися по допомогу до мігрантів. «Тож необхідно буде доповнити цей дефіцит належним чином керованими трудовими міграціями», — написано в документі Міністерства праці, зміст якого надано Польським агентством преси.

«На нашу думку, хоча немає небезпеки, що громадяни України підуть з Польщі в інші країни (…), необхідно готувати рішення в довгостроковій перспективі, що гарантує Польщі достатню пропозицію іноземних працівників», — стверджує Мірослав Пшевозьнік у розглянутому документі.

За матеріалами: www.money.pl