Українці облюбували Варшаву і Мазовецьке воєводство

Українці облюбували Варшаву і Мазовецьке воєводство

Кожен четвертий іноземець в Польщі працює в Мазовецькому воєводстві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кожен четвертий іноземець в Польщі працює в Мазовецькому воєводстві. За останній рік число іноземців збільшилося на 31 тисячу, а по всій країні — 129,5 тис. Іноземці працюють легально, регулярно сплачують страхові внески, — повідомляє ZUS. 

Роботодавці все частіше наймають іноземних працівників. Наприкінці грудня 2017 року в Польщі проживало 440 тис осіб з числа іноземців, що звітували про соціальне забезпечення. Через рік, тобто 31 грудня 2018 року, їх число досягло майже 570 тисяч. За 12 місяців до країни приїхало нових 129,5 тис іноземців.

В Польщі легально працюють представники понад 170 країн. Цікаво, що лише деякі з них створили свій власний бізнес. У грудні страхові внески щодо господарчої діяльності зафіксували 18 000.

Не секрет, що найбільшою групою іммігрантів, які працюють у Польщі є українці. В даний час майже 421 тисяч українців легально працюють на теренах РП. За останній рік їх число збільшилося — 104 тисячі від 129,5 тис загального приросту. За українцями йдуть білоруси (зараз їх число не перевищує 34,1 тис), далі йдуть в’єтнамці (8,1 тис) і молдавани (7,7 тис).

У Мазовецькому воєводстві перебуває 27% працюючих іноземців (156,3 тис). Структура національності ідентична, як по всій країні. Найбільш численними групами іноземців, які працюють у Варшаві та околицях є українці — 92,6 тис. У порівнянні до минулого року спостерігалося зростання — понад 22 тисяч осіб. Наступними по чисельності є білоруси — 12,9 тис осіб (занотовано збільшення на 3,2 тис). Далі, в’єтнамці — 6,6 тис, їх число збільшилося приблизно на 350.

Таким чином у Мазовецькому воєводстві працюють п’ять найбільш численних народів (у порядку спадання: Україна, Білорусь, В’єтнам, Китай, Індія). Виявляється, що вихідці з цих країн становлять 76% від загальної кількості іноземців в Мазовецькому воєводстві.

Джерело: materiały prasowe ZUS