Українці поповнюють польський бюджет, бо… купують сигарети

Українці поповнюють польський бюджет, бо… купують сигарети

Громадяни України, які приїжджають до Польщі, не надто охоче відмовляються від згубної звички. Тому продовжують купувати тютюнові вироби, не зважаючи на їхню високу (в порівнянні з українськими сигаретами) ціну. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У 2018 році польський бюджет завдяки акцизному податку на тютюнові вироби збільшився на 19,8 млрд злотих (4,6 млрд євро). Це на понад 1 млрд злотих більше, ніж у 2017 році, інформує “Dziennik Gazeta Prawna”.

За даними експертів, збільшення товарообігу — це не заслуга поляків, оскільки кількість громадян Польщі, котрі палять, зберігається від 2015 року на однаковому рівні — 25% населення, тобто 8 млн осіб. Отож, польські тютюнові вироби купують також й іноземці, і українці — на першому місці. Здебільшого, це — сезонні працівники, які приїжджають на роботу. Сигарети, які дозволено привезти з дому, швидко закінчуються, тож ті, хто не уявляють свого життя без тютюнового диму, таки змушені йти в польські крамниці й купувати такі дорогі сигарети. За даними Національного банку Польщі, на польський ринок праці проходить приблизно 1,2 млн громадян України.