Увага! В Польщі — штормове попередження. Як пережити спеку?

Увага! В Польщі — штормове попередження. Як пережити спеку?

Поляків закликають не виходити з дому без потреби — адже в країні оголошено штормове попередження у зв’язку з аномальною спекою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Майже у всій Польщі оголошено штормове попередження через спеку. Починаючи з вівторка, 11 червня, температура повітря в багатьох регіонах перевищить 30 градусів. До слова, штормове попередження оголошується не тільки коли очікуються сильні дощі або бурі, а й за будь-яких погодних аномалій.

У Нижній Сілезії стовпчик термометра може піднятися навіть до 34 градусів вище нуля, — повідомляють синоптики з Інституту метеорології і водного господарства. Найспекотніше буде в Нижній Сілезії, там стовпчик термометра підніметься до 34 градусів вище нуля. У Малопольщі — 32 градуси, в центрі Польщі — 31-32. В цілому по всій країні температура сягатиме близько 30 градусів і вище. На заході, а особливо на території Помор’я і Нижньої Сілезії, очікуються дощі, бурі з поривами вітру, швидкість яких може досягати до 90 км/год.

Всі ми можемо важко переносити спеку, а особливо хворі люди та маленькі діти. Тому краще для таких людей — залишитися вдома або перебувати в кліматизованих приміщеннях, де є трохи тіні.

Для того, аби легше пережити спеку, перш за все, потрібно одягати легкий одяг, пити багато води, не забувати покривати голову кепкою чи панамою, використовувати крем з фільтром SPF. Варто в черговий раз нагадати про дуже важливу річ — ніколи і ні за яких обставин не залишати маленьких дітей або тварин в припаркований машині.

Синоптики попереджають, що така аномальна спека протримається ще як мінімум тиждень.