В Богатині ксьондз здав плебаню… в оренду

В Богатині ксьондз здав плебаню… в оренду

Отець Олександр Лещинський з Богатині (що в Нижньосілезькому воєводстві) вигадав геніальну ідею, як погасити кредит, який тяжів на парафії. Священик перетворив частину плебанії на готель для робітників. Про це повідомляє Upmp.news  з посиланням на In Poland.

Як же так сталося, що парафія опинилася в борговій ямі? Все почалося тоді, коли вісім років тому біля церкви був побудований парафіяльний будинок із загальною кімнатою. — Ми взяли кредит на 300 тисяч злотих — священик згадує про це в розмові з виданням «Факт». Він зазначає також, що 80 тисяч злотих вже було погашено, проте і їх потрібно якось сплатити. Але останнім часом сума кредиту стала зростаючим тягарем.

Священик, який працює в Богатині, визнає, що зараз стало набагато менше вірян, котрі сприяють фінансовій підтримці парафії. Він повідомляє, що не має ні до кого претензій, бо кожен робить так, як вважає за потрібне. Але зі сплатою боргу потрібно було щось робити.

Разом з парафіяльною радою в Богатині ксьондз придумав ідею перетворити один поверх плебанії на кімнати і орендувати їх. Єпископ не заперечував. На бажаючих не довелось довго чекати.

У районі будується новий блок електростанції, робітникам потрібні житло, а вартість оренди кімнати у священика становить 30 злотих у день. У трьох кімнатах з ванними кімнатами спочатку на кілька тижнів поселились польські робітники, а з 10 листопада має приїхати 10 українців.