В Болеславці евакуювали 3 тисячі людей: знайдено боєприпаси з Другої світової

В Болеславці евакуювали 3 тисячі людей: знайдено боєприпаси з Другої світової

У Болеславці було евакуйовано близько 3 тисячі осіб, мешканців району, що оточують вулицю Старошкольну. Під час будівництва торгового центру тут були виявлені бомби та ракети з Другої світової війни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вчора, 21 березня, у Болеславці, що у Нижній Сілезії, на східному залізничному вокзалі, де будується торговий центр, сапери виявили вісім артилерійських снарядів. Деякі з них — в дуже поганому стані. Також були знайдені дві мінометні гранати і три запобіжники. Працівники поліції та сапери зазначили, що операція із знешкодження снарядів — дуже небезпечна. Адже промінь ураження від невибухів із часів Другої світової війни сягає навіть пів кілометра.

Учора сапери вивезли з території будівництва десяток артилерійських снарядів, гранат і запобіжників. Під час саперної акції з будівель було евакуйовано три тисячі людей. Проте всіх боєприпасів вчора не вивезли, тому сьогодні вранці о 9 год. було продовжено вивезення знахідок і також було евакуйовано людей, проте вже з меншого терену.

Додатково всю територію ще раз обшукали на наявність захованих боєприпасів.