В Гданську судять активістів, які пройшлися з плакатом, де зображена вагіна в серці (фото)

В Гданську судять активістів, які пройшлися з плакатом, де зображена вагіна в серці (фото)

Прокуратура перевірить, чи може зображення піхви, вписаною в серце і обрамлене короною, образити релігійні почуття віруючих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Прокуратура ініціює провадження у справі про можливість скоєння злочину — образи релігійних почуттів під час Гданського Маршу Рівності. Нагадаємо, що кілька тисяч людей взяли участь у Марші за рівноправність у Гданську. Він відбувся 25 травня. Гаслом маршу, організованого Асоціацією Толерадо, що підтримує гомосексуалістів, було наступне «Любов може тільки з’єднувати». Маніфестація тривала спокійно, хоча в ході демонстрації маршрут частково змінювався, щоб уникнути групи контр-демонстрантів.

І ось, серед всього цього натовпу, жіноча організація з Труймяста — “Trójmiejskie Dziewuchy Dziewuchom” створили свій власний транспарант, символ жіночності (як вони його називають) — на палиці було вмонтоване велике червоне серце, а на ньому була зображена жіноча піхва. Вишенькою на торті стала корона, яка височіла над символом жіночого органу у серці. У довгому параді, розтягнутому на кілька сотень метрів, був чоловік, одягнений у білий халат — саме він ніс характерне знамення з кольоровими стрічками.

Після маршу, коли в засобах масової інформації з’явилися фотографії з демонстрації, чимало людей підтвердило той факт, що банер з піхвою відноситься до орнаментів, що супроводжують релігійні обряди, такі як процесії.

Вже за три дні після Маршу Анджей Яворський, колишній депутат ПіС і колишній кандидат на посаду президента Гданська — Губерт Гжегорчик з товариства «My Gdańsk», написали заяви до прокуратури з проханням провести розслідування.