В неділю у Вроцлаві відбудеться пікет на підтримку вчителів

В неділю у Вроцлаві відбудеться пікет на підтримку вчителів

«Вроцлав підтримує вчителів»- саме під таким гаслом у неділю на Ринковій площі відбудеться пікет на підтримку вчителів, які вже у понеділок розпочнуть страйк. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Між тим, мер Вроцлава вже наприкінці березня оголосив, що незважаючи на тривалість страйку, всі вчителі отримають зарплату в повному обсязі. Сам пікет розпочнеться о 16.00 год. А вже наступного дня працівники освіти у цілій Польщі страйкуватимуть, вимагаючи підвищення заробітної платні.

«Давайте покажемо вчителям з Вроцлава та Нижньої Сілезії, що ми з ними! Їх страйк — це боротьба за гідність, повагу і майбутнє польської освіти — тож давайте продемонструємо, що вони не воюють самі», — ось такі гасла можна прочитати у запрошенні до пікету на підтримку вчителів.

За попередніми даними, у страйку, котрий розпочнеться 8 квітня, візьмуть участь 186 шкіл та дитячих садків Вроцлава. А це приблизно 85 відсотків всіх Вроцлавських навчальних закладів.

До слова, одним із місцевих органів влади, який підтримує страйк викладачів, є мер Вроцлава, Яцек Сутрик. Наприкінці березня він заявив, що незалежно від того, як довго триватиме протест, всі кошти, передбачені для оплати праці вчителів, будуть виплачені в повному обсязі.