В Об’єднанні українців у Польщі обрали нового голову

В Об’єднанні українців у Польщі обрали нового голову

Ним став 58-річний діяч української громади Мирослав Скурка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

До слова, попередній очільник організації, Петро Тима, був на цій посаді з 2006 року. Нового главу було обрано у неділю, 28 березня, під час VIII з’їзду ОУП, яке відбулося в онлайн-режимі. Скурка — член правління та директор програми “Навчальні тури до Польщі”, також він багато років активний діяч ОУП.

Study Tours to Poland (STP) — це Програма Польсько-американського фонду свободи, яку реалізує Фонд «Лідери змін» у співпраці з Фондом «Боруссія». В рамках Програми організуються навчальні візити до Польщі для осіб зі Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії. Метою програми є презентація реалій Польщі та Європейського Союзу, а також розвиток і зміцнення професійних та особистих контактів між лідерами зі Східної Європи та їх польськими партнерами. Пропозиція Програми спрямована до студентів та професіоналів різних галузей і спеціальностей.

З’їзд ОУП, на якому мали обрати нового голову, мав відбутися ще у 2020 році, проте через пандемію коронавірусу його було перенесено.

Нагадуємо, що ОУП — найбільша українська організація. Її було створено в 1990 році на базі Українського суспільно-культурного товариства, яке діяло в Польщі з 1956 року.