В очікуванні на страйк вчителів
pixabay.com/CC0 Creative Commons/ Brigitte Werner

В очікуванні на страйк вчителів

Загальний страйк розпочнеться 8 квітня. 25 травня готовність до страйку підтвердило 80 відсотків шкіл у Польщі, понад 500 тисяч осіб – працівників шкіл. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Rzeczpospolita» друкує розмову з головою Спілки польських вчителів Славоміром Броняжом. Вчителі в Польщі готуються до проведення масштабного страйку. За словами голови спілки, вчителі не є групою, яка схильна до радикальних дій, оскільки на них тяжіє романтичне послання про місію, натомість, нині вчителі реально убожіють, тому до протестів не треба їх заохочувати.

За планом вчительського середовища, загальний страйк розпочнеться 8 квітня. 25 травня готовність до страйку підтвердило 80 відсотків шкіл у Польщі, понад 500 тисяч осіб – працівників шкіл. До протесту зголосилася школа, в якій працювала вчителькою нинішня міністр національної освіти Анна Залєвська.

Під загрозою опиняться іспити восьмикласників, гімназистів та екзамени на атестат зрілості. Найчорніший сценарій – це відсутність оцінок і свідоцтва.

Л.І.