В Польщі оштрафували вже 13 тисяч людей за відсутність маски

В Польщі оштрафували вже 13 тисяч людей за відсутність маски

Поліція контролює дотримання зобов’язання закривати ніс і рот в магазинах, а також в міських трамваях та автобусах. Про це повыдомляэ Upmp.news з посиланням на In Poland.

В результаті правоохоронці видали 42 000 попереджень і оштрафували 13 000 осіб. У поліції нагадують, що потрібно дотримуватись обов’язку прикривати рот і ніс в церквах, магазинах, супермаркетах, в громадському транспорті і у випадках, коли немає можливості дотримуватись соціальної дистанції на відкритому просторі і у місцях великого скупчення людей. До слова, замість маски можна використовувати шарфи або хустки.

В поліції зазначають, що стражі порядку не ставлять собі за мету просто видавати штрафи, а лише прагнуть розвивати обізнаність громадян і пояснити, чому так важливо дотримуватись заходів безпеки в час пандемії.

Якщо не закрити рот і ніс, це може призвести до штрафу в розмірі до 500 злотих, але вашу справу також можуть скерувати до санепіду, який має право призначити штраф від 5000 злотих до максимальної суми — 30 000 злотих. Кожна така ситуація оцінюється індивідуально. Можуть бути деякі обставини, коли, наприклад, хтось страждає на епілепсію і носіння маски загрожує йому серйозними наслідками для здоров’я.