В Польщі почнуть серйозно випускати електричні автомобілі

В Польщі почнуть серйозно випускати електричні автомобілі

Перші польські електромобілі серійного виробництва будуть виготовлятися «колегами з Німеччини». Транспорт буде готовий через три роки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Принаймні так стверджує президент ElectroMobility Poland, Петро Заремба, читаємо в TVN24BiS.pl. Як бачимо, всі попередні оголошення і конкурси на візуалізацію автомобіля не мали особливого сенсу, адже фактично створенням польського електромобіля будуть займатися фахівці з Німеччини.

Автомобілі і фабрики не будуються через рік, особливо якщо на шляху доведеться створити цілу автомобільних постачальників і партнерів, яких досі так не вистачає в Польщі”, — стверджує Заремба і додає, що EMP вже вибрано технічного партнера для цього проекту. Це EDAG Engineering з Німеччини.

Мрія прем’єр-міністра РП Моравецького про мільйон електричних автомобілів на дорогах Польщі буде втілена в життя не за рік, а в найближчі пару років. Запуск масового виробництва автомобіля на електроенергії прогнозується запровадити «до 2023 року».

Без допомоги німців ніяк…Головною віссю екосистеми є співпраця з технічним партнером, так званим інтегратором, який, як досвідчений підрозділ, знає, як будувати е-автомобілі і має велику компетенцію у впровадженні нових моделей для масового виробництва, таким чином підтримуючи весь технологічний процес”, — пояснив Заремба

Він додав, що масове виробництво електричних автомобілів в Польщі розпочнеться до 2023 року, спочатку випустять 100, а потім 200 000 автомобілів в рік.

На початкових етапах ми, ймовірно, будемо використовувати досвід наших колег з Німеччини, але ноу-хау, необхідне для виконання проекту, буде передано згодом, а разом з ним і збільшиться участь польської філії, де польські інженери знайдуть роботу та згодом переберуть на себе компетенції від інтегратора та зможуть запровадити майбутні покоління вітчизняних електромобілів самостійно”, — сказав керівник EMP.

Компанія ElectroMobility Poland була створена в 2016 році, її заснували енергетичні компанії PGE, Energę, Enea і Tauron.

У той же час зрозуміло, що обіцянка Моравецького щодо розвитку електромобільності і більше мільйона електричних автомобілів в Польщі до 2025 року є фантазією. На сьогодні, в Польщі зареєстровано 3500 «е-автівок».