В Польщі розпочався збір коштів для родини українця, якого залишили помирати в лісі

В Польщі розпочався збір коштів для родини українця, якого залишили помирати в лісі

Всю Україну й Польщу сколихнула гучна справа — у Великопольському воєводстві жінка-працедавець залишила свого робітника помирати в лісі. Тож тепер польська громада намагається хоч якось допомогти родині загиблого Василя. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Звісно, родина українця не просила про допомогу. Але молодий чоловік не від легкого й безтурботного життя поїхав на чужину на заробітки. Проте назад живим йому не судилось повернутися — а все завдяки байдужості польського працедавця. Вдома на Василя Чорнея не дочекалось троє діточок, дружина і батьки.

Тож 25 червня колишній Почесний консул України в Познані Вітольд Горовський спільно з соціально-культурним товариством “Польща-Україна” розпочав збір коштів на підтримку сім’ї загиблого українця, тіло якого знайшов лісничий в лісопосадці 13 червня. Адже родина українця знаходиться зараз в скрутному матеріальному становищі, яке однозначно погіршилося після смерті голови родини. Лише для того, аби поховати чоловіка, дружині довелось назбирати понад 2 тисячі доларів, аби перевезти тіло в Україну.

«Отже, я прийняв рішення розпочати збір коштів через наше соціально-культурне товариство Польща-Україна. Номер рахунку 37 1090 1854 0000 0001 1451 2044 з дописом «Дітям Василя», – пише на своїй сторінці у Фейсбуці Вітольд Горовський.

Звісно, ніякі гроші в світі не повернуть дітям батька, а дружині — чоловіка. Проте сподіваємося, що чимало людей підтримає цю акцію, щоб хоч трохи допомогти пережити втрату рідної людини.