В Польщі жінка народила п’яне немовля: поліція розводить руками

В Польщі жінка народила п’яне немовля: поліція розводить руками

Горе-матір не понесе жодної відповідальності за народження п’яної дочки. Слідчі аргументують це тим, що дитина тоді була плодом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

29-річна жителька м. Мястко (Поморське воєводство) народила дочку, перебуваючи під впливом алкоголю. У новонародженої дівчинки було 0,9 проміле алкоголю.

Зараз прокуратура припинила провадження щодо нараження на небезпеку новонародженої дитини. На думку слідчих, «мати не несе відповідальності за свою поведінку по відношенню до плоду», а «плід стає людиною в момент початку пологів».

Дитину жінка народила ще в квітні 2019 року. Дитина прийшла на світ за кілька тижнів до запланованої дати пологів — в малюка виявили ваду серця. Про це повідомляє polsatnews.pl

Жінка почала народжувати в квартирі. Її батько повідомив швидку допомогу. Мати і дочка були госпіталізовані. Там виявилося, що обидві знаходяться під впливом алкоголю: у жінки було 1,09, а в дитини — 0,9 проміле алкоголю в крові. Справою займалася прокуратура.