В Україну передадуть два автомобілі швидкої допомоги з Любліна

В Україну передадуть два автомобілі швидкої допомоги з Любліна

Вони потраплять до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та батальйону «Аратта». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Дві машини швидкої допомоги, які досі служили в Любліні, поїдуть до військових бригад в Україні. «Це автомобілі, які мають десять років, але вони повністю справні», — сказав директор Воєводської служби швидкої медичної допомоги в Любліні Томаш Бербець.

«Ці транспортні засоби обладнані основним медичним спорядженням, носилками, підставками під носилки, транспортерами. Вони повністю справні. Але ці автомобілі виведені з поточної експлуатації у Воєводській службі швидкої допомоги», — сказав директор.

Автомобілі швидкої допомоги передадуть в Україну за посередництвом фонду Люблінська унія. Після того, коли їх пофарбують у камуфляжні кольори, машини відправлять на фронт, — додав голова фонду Анджей Садловський.

«Вони потраплять до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, з якою ми співпрацюємо від початку (збройного – ред.) конфлікту, і батальйону «Аратта», що підпорядкований Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Для них вони ключові, тому що там мають лише вантажні автомобілі, а поранені прибувають, і таку спеціальну допомогу там цінуватимуть», — заявив очільник фонду.

Загалом Люблінське воєводство передало Україні 10 автомобілів швидкої допомоги.

IAR/Н.Б.