Відшкодування 100 тис. доларів за майно з акції «Вісла»: перший прецедент у Польщі
http://prostir.pl/wp-content/uploads/2018/06/euro-banknotes-3212757_960_720.jpg

Відшкодування 100 тис. доларів за майно з акції «Вісла»: перший прецедент у Польщі

85-річний житель південно-східної Польщі відвоював понад 100 тисяч доларів компенсації за втрачене майно під час виселення у рамках акції «Вісла». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на PROstir.

Це перша подібна справа у Польщі, котра закінчилася успіхом.

Ряшевське видання «Gazeta Wyborcza» опублікувало інтерв’ю адвоката, який упродовж 15 років вів справу чоловіка, повідомляє «Наше слово».

«Ця людина не хоче поширювати своїх даних. Розумієте, компенсація, яку він отримав у суді, висока, це подібне до виграшу в лотереї, Він живе в селі і не хоче розголосу», — пояснює виданню адвокат Лукаш Куровський, який вів цю справу.

Адвокат зазначає, що держава виплатила його клієнтові 381 тисячу злотих компенсації з відсотками, що разом складає майже 390 тисяч злотих.

Куровський додає, що мав мало досвіду на початку ведення справи. Проте інтенсивна робота, пошуки документів в архівах, свідків старшого віку та боротьба в судах тривали 15 років.

Втраченим майном, за даними видання, були 2,5 гектари землі, дім та господарчий будинок. Натиск у справі юрист робив на те, що виселення було примусовим.

І.І./Ред., Gazeta Wyborcza, Наше слово