Виробництво побутової техніки в Польщі не обходиться без українців
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/vyrobnyki-pobutovoji-techniky.jpg

Виробництво побутової техніки в Польщі не обходиться без українців

Великі фабрики побутової техніки (AGD) в Польщі охоче працевлаштовують українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

Великі фабрики побутової техніки(AGD) в Польщі охоче працевлаштовують українців. Без них не могли б експортувати понад 90 відсотків вироблених тут пральних машин і холодильників — про це повідомляє tvn24bis.pl з посиланням на публікацію у виданні “Puls Biznesu”.
П’ять найбільших у Польщі виробників техніки для домашніх господарств — це фірма Amica, BSH (з марками Bosch i Zelmer), Whirlpool, Electrolux і Samsung. На фабриках, які їм належать, працює понад 80 відсотків з понад майже 27 тисяч осіб працевлаштованих безпосередньо при виробництві AGD. І кожна з них використовує роботу працівників з-за східного кордону.
Як повідомляє видання, на п’яти польських фабриках Electroluks, що є регіональним лідером виробництва великої побутової техніки, працює на сьогодні близько 4 тисяч осіб, з яких кількасот мають український паспорт.
Українці також становлять в середньому 5-10 відсотків від загальної кількості працівників на фабриках, які належать до групи Whirlpool, може йтися про сотні працівників з України. Концерн має в Польщі три потужні промислові центри: Вроцлав, де працює близько 2 тисяч осіб, Лодзь — 1,8 тис. і Радомско — теж близько 1,8 тис.

А от на підприємствах Grupy Amica загалом працевлаштовано 1897 осіб, з яких 182 особи, це працівники з-за кордону. Водночас видання наголошує, що Amica користується розташуванням і крім українців, яких працевлаштовує за посередництвом незалежного агентства з пошуку персоналу, співпрацює в цьому напрямку з місцевою виправною колонією в рамках урядової програми “Робота для в’язнів”.