Вроцлав – одне з п’яти найбажаніших для українців міст Польщі

Вроцлав – одне з п’яти найбажаніших для українців міст Польщі

Пріоритетом для українців, які приїжджають до Польщі, залишається хороша робота у великому місті. Через це кожен 5-й хоче переїхати до Ґданська, Познані, Варшави, Вроцлава або Кракова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Це випливає з дослідження, яке провело Бюро роботодавців Помор’я у співпраці з «Групою Прогрес» на замовлення Гданського уряду праці, під час якого було опитано 1367 громадян України працездатного віку, пoвідoмляє Yavp.pl з посиланням на propertynews.pl.
Згідно з результатами дослідження, при виборі місця проживання для українців всі інші фактори, крім роботи та хороших заробітків, є другорядними. Зокрема, це стосується і доступу до вищої освіти або спортивних об’єктів, і кількості знайомих, і культурні можливості.
«Українці хочуть нормально жити, користуючись всіма привілеями, які пропонує велике місто, тобто торгові центри, басейни, дитячі садки, кінотеатри або ресторани. З іншого боку, найважливішим мотиватором є, звичайно, більші перспективи у великих агломераціях, можливість знайти додаткову роботу або нову, коли це необхідно», — зазначила представниця «Групи Прогрес» Ева Блащинська.
Серед найбажаніших серед українців міст у Польщі, до яких вони хотіли б переїхати, лідирує Ґданськ (майже 19%), Познань (майже 15%), Варшава (12%), Вроцлав (8%), Лодзь (8%), Краків (близько 8%). Менш популярними є Люблін (7%), Жешув (6%), Катовіце (4%) і Щецин (3%). Зовсім невелика кількість українців думають про роботу в невеликих містах — Кошалін, Каліш, Гожув, Слупськ, Торунь або Устка.

Інформація: www.yavp.pl/
фото: http://www.phototravel.dp.ua