Вроцлав серед найзеленіших міст Польщі

Вроцлав серед найзеленіших міст Польщі

Зелені зони у Вроцлаві займають до 18% площі всього міста. Таким чином столиця Нижньої Сілезії є в трійці лідерів серед найзеленіших міст Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Майже 1/5 Вроцлава — зелені зони. Про це йдеться у звіті, підготовленому порталом Domiporta.pl. Тільки Познань і Лодзь мають більше декоративних садів, парків та інших ділянок зелених насаджень. Найменшу кількість зелені серед найбільших польських міст можна знайти в Жешуві та в Катовіце.

Як показує статистика, переважна більшість нових мешканців міст, швидше за все, купують квартири біля парків, які є не тільки зеленим оазисом у конкретних міських джунглях, але й відмінною  можливістю для відпочинку. Важливо відзначити, що близькість зелених зон збільшує в рази ціну квартири — на цей фактор вказали до 74% респондентів.

Дослідження показує, що Вроцлав має найбільші за площею пішохідні та дозвільні парки серед числа найбільших міст Польщі. Вони займають 2,7 відсотка поверхні міста. Проте, столиця Нижньої Сілезії втрачає в порівнянні з іншими містами щодо лісосмуг. У Вроцлаві їх налічується 3,3 відсотка на території всього міста, тоді як в Щеціні або Познані лісові смуги займають понад 8,5 відсотка всієї площі міст.

Найменшою часткою у міському зеленому секторі Вроцлава є зелені зони та зелені вулиці — вони займають лише 1,9% поверхні міста.

Про найвідоміші парки Вроцлава можна прочитати ТУТ.