Вже з грудня в польських аптеках у продажі доступна медична марихуана
https://gdb.rferl.org/E7A8461E-B9CD-4C65-9504-DF9F7DCF680B_cx0_cy2_cw0_w1023_r1_s.jpg

Вже з грудня в польських аптеках у продажі доступна медична марихуана

Є згода на імпорт медичної марихуани до польських аптек. Очікується, що конопля з’явиться в аптеках наприкінці листопада або на початку грудня цього року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Сушену сировину буде постачати фірма «Spectrum Cannabis», яка належить канадському холдингу «Canopy Growth Corp.», всесвітньому гіганту в галузі медичної марихуани. Про це повідомила «Gazeta Wyborcza». Формальності для отримання згоди від Управління реєстрації лікарських засобів тривали з червня.

Про це пише інтернет ресурс monitor-press.info посилаючись на польські ЗМІ.

«Томку, це твій успіх, дорогий! Ти переміг у цій битві! Сьогодні перші ліки з марихуаною допустили в обіг», – написала в середу, 24 жовтня, в Facebook Анна Каліта, вдова Томаша Каліти, який помер від гліоми.

Під час лікування політик долучився до боротьби за легалізацію медичної марихуани.

Томаш Каліта багато разів підкреслював, що для того, щоби дістати конопляну олію, яка допомагала йому втихомирити біль, він був змушений «бігати по Варшаві й шукати дилерів».

Він зустрічався з президентом Анджеєм Дудою, а в Сеймі було зареєстровано так званий закон Каліти, який мав легалізувати лікувальну марихуану. Врешті проект був прийнятий у дуже зміненій формі.

Законопроект прийняли наприкінці жовтня 2017 р.

Джерело: RMF24