Ярослав Качинський звільнить місце для нового лідера. У 2023 році

Ярослав Качинський звільнить місце для нового лідера. У 2023 році

Лідер правої партії «Право і справедливість», яка керує Польщею з 2015 року, 70-річний Ярослав Качинський заявив, що планує піти у відставку у 2023 році, щоб звільнити місце для нового лідера. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Лідер правої партії «Право і справедливість», яка керує Польщею з 2015 року, 70-річний Ярослав Качинський заявив, що планує піти у відставку у 2023 році, щоб звільнити місце для нового лідера. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на АП.
Ярослав Качинський — парламентар без посади в уряді, але водночас найпотужніший політичний діяч Польщі, що формує політику всієї країни, заявив: «через чотири роки хтось інший стане на моє місце», — пояснивши таке рішення своїм віком.
Пан Качинський відкинув звинувачення у «диктаторській» політиці. «Це нісенітниця. Якби була диктатура, не було б жодної опозиції і жодної публічної критики партії… Ми є островом свободи у Європі»,- наголосив політик.
За влади ПіС, яку очолює Ярослав Качинський, уряд Польщі запровадив щедрі сімейні пільги, які користуються популярністю серед громадян країни, і завоював партійну підтримку виборців. Він також взяв під контроль судову систему, що призвело до судового процесу з Європейським союзом, який заявляє, що верховенство права і демократичні цінності країни перебувають під загрозою.