З понеділка на Польщу чекає пещана буря та жара

З понеділка на Польщу чекає пещана буря та жара

Це буде «божевільний» тиждень. Погода в останньому тижні квітня покаже, що означають раптові зміни погоди весною: сонце в понеділок, дощові хмари протягом двох днів поспіль, пил з Сахари і  спека у четвер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У понеділок буде сонячно на заході і півночі Польщі. На південному сході країни, на півдні і в центрі можуть падати дощ, місцями грози. Слід бути готовим до поривів вітру (до 50 км / год) по всій країні. Максимальна температура на півдні і в центрі становитиме 14-16 ° С, на заході і на півночі країни — 17-19 ° С.

Подібна погода прогнозується й на вівторок після свят. Термометри в більшості країн покажуть 16-19 ° С. Проте, вітер буде ще сильнішим (до 70 км / год), що зробить температуру помітно нижчою.

Дощі випадуть в основному в південних регіонах.

Пил від піщаної бурі над Польщею

У середу мешканці Померанії, Любуського воєводства та Нижньої Сілезії повинні бути готові до дощу та бурі. В інших регіонах буде ясно і йтиме тепле повітря з півдня. На північному сході прогнозують 17 ° C, а в Нижній Сілезії — 23 ° C.

Перш, ніж стане жарко, відчуємо присутність повітряних мас з Африки по-іншому. У середу пил піщаної бури з Сахари досягне Польщі.  Це буря — гігантська і найбільша за роки — згідно даних twojapoda.pl.

Тому можна очікувати, що в середу сильний вітер з пустельним піском разом з дощем пройдуть Польщею. На південних напрямках можемо очікувати брудного дощу вже у вівторок.

Пил з дощем, на жаль, означає брудні вікна у автомобілів. Останній раз такий феномен спостерігався в березні 2016 року в Закопане.

Прогноз погоди: спекотний четвер і грози в п’ятницю

Однак, пил Сахари буде тільки передвісником справжнього вибуху тепла і навіть спеки, яка чекає в четвер і п’ятницю.

Гарячі повітряні маси з півдня принесуть температуру до 28 градусів С в тіні в день.

Протягом ночі з четверга на п’ятницю температура в більшій частині країни не впаде нижче 10 ° C, а в п’ятницю вранці знову буде дуже спекотно. У Варшаві температура може сягати навіть 28 ° C.

Раптова зміна погоди чекає на Польщу і в п’ятницю вдень. Увечері штормовий фронт охопить пояс з південного заходу на схід.

Наприкінці квітня знову охолодиться

У суботу буде гаряче тільки по східних напрямках, а в інших регіонах — після того, як шторми пройдуть — знову чекаємо весняних температур: 17-23 ° С. У неділю це буде в середньому на кілька градусів менше.

Останній понеділок квітня принесе справжню прохолоду. На півночі може бути лише 9 градусів тепла вдень.