За образу українця в Гданську поляка засудили на 10 місяців виправних робіт

За образу українця в Гданську поляка засудили на 10 місяців виправних робіт

Чоловік, який образив українця в магазині в Гданську, вже почув звинувачення і добровільно погодився на покарання. Йому доведеться зайнятися соціальною роботою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як розповіла сьогодні, 26 травня, прес-офіцер міського управління поліції у Гданську Карина Камінська, прокурор видав рішення щодо 10-місячного обмеження волі та виконання соціальних робіт.

Нагадуємо, що в одному з магазинів Гданська нещодавно виникла сутичка. На місце події приїхав поліцейський патруль, який і затримав 27-річного мешканця Гданська.

Поліція встановила, що чоловік, почувши розмову потерпілого українця та працівників магазину, почав коментувати його походження. Він вульгарно звертався до українця і скаржився на обслуговування магазину — мовляв, чому ті продають щось громадянину України.

Натомість наш земляк жодним чином не реагував на агресора. Проте така спокійна поведінка його ще більше розлютила, тож той накинувся на громадянина України з кулаками. Проте він не знав, що українець займався бойовими мистецтвами, — зазначає видання wiadomosci.dziennik.pl.

Поліцейські привели чоловіка до прокурора. 27-річного зловмисника допитали та заслухали звинувачення у публічній образі громадянина України та образі працівників поліції.