За що карають велосипедистів у Вроцлаві
https://www.volynnews.com/files/news/2015/08-11/162299/1111.jpg

За що карають велосипедистів у Вроцлаві

Виявляється, що число аварій в Польщі за участю велосипедистів є найвищим в Європі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Виявляється, що число аварій в Польщі за участю велосипедистів є найвищим в Європі. Найчастіше велосипедисти ігнорують червоні світлофори, їздять у пішохідних зонах, а також у заборонених напрямках вулицями з одностороннім рухом. Тому, сідаючи на велосипед, потрібно також пам’ятати про діючі дорожні правила і розміри штрафів. Які існують штрафи для велосипедистів?

Перебільшення швидкості

Офіцери з дрогувки отримали нові статистичні картки про порушення ПДР, вчинених водіями та пішоходами, які складаються з майже 340 рубрик. Поліцейські заповнюють їх після закінчення служби. Є також розділ про перевищення швидкості велосипедистів.

Велосипедисту не потрібно мати лічильник швидкості, але він повинен знати, що обмеження швидкості в його зоні проживання становить 20 км / год, а той факт, що він не має лічильника, не звільняє його від необхідності дотримуватися цього правила. Поліцейські з drogówki зможуть контролювати велосипедистів за допомогою своїх радарів. Штраф (мандат) за перевищення швидкості в забудованих районах може скласти до 100 злотих.

На велосипеді по тротуару?

Для велосипедистів призначені велосипедні доріжки або траси для велосипедів і пішоходів. Якщо їх там немає, вони можуть використовувати проїжджу частину, але тільки якщо вона не має придорожньої смуги або вона не пристосована до велосипедного руху.

Велосипедист може скористатися з тротуару, якщо він доглядає за дитиною віком до 10 років або якщо обмеження швидкості на дорозі перевищує 50 км / год. Він також може проїхатися вниз по тротуару, де немає окремої дороги для велосипедів або дороги для велосипедів і пішоходів, а тротуар є шириною не менше 2 метрів. Можна, також їхати по тротуару, коли переважають погані погодні умови.

Необгрунтоване використання тротуару тягне за собою загрозу отримати штраф. За цей, здавалося б, невинний злочин можна заплатити 50 злотих, а за невластиве перетинання пішохідного тротуару можна заплатити і 200 злотих кари.

Освітлення велосипеда

Люди, що рухаються на велосипеді в нічний час без належного освітлення, часто не розуміють небезпеки, яку вони представляють для себе та інших учасників дорожнього руху. Той факт, що вони бачать автомобілі навколо себе, не означає, що їх самих бачать і помічають інші люди. Співробітники поліції також можуть покарати велосипедистів штрафом в розмірі 100 злотих. Правила передбачають встановлювати одну лампу в передній частині і одну в задній частині транспортного засобу. Вони можуть давати безперервне світло або блимати.

Водіння велосипеда після вживання алкоголю

Їхати на велосипеді після вживання алкоголю не допускається. Велосипедист, подорожуючи по дорозі під мухою, хоча і не втратить посвідчення, але дорого заплатить.

Якщо тест покаже 0,2-05 проміле алкоголю, штраф становитиме від 300 до 500 злотих, а вище цієї межі до 500 злотих. В крайньому випадку, якщо справа буде передана до суду, порушник може отримати заборону пересування на велосипеді.

Розмови по телефону на велосипеді

Розмова по телефону під час водіння без гарнітури є частою причиною нещасних випадків, і поліція звертає увагу на це порушення. Штраф водієві становить 200 злотих і 5 штрафних очок, а телефон біля вуха під час руху велосипеда також спровокує поліцію. Там не буде ніяких штрафних очок, грошовий штраф становитиме 200 злотих.

Правила забороняють їзду без рук. Якщо поліцейський помітить, що кермо не підтримується принаймні, з одного боку, або ноги не знаходяться на педалях, то штраф потягне на 50 злотих.

Інші порушення велосипедистів

Частим порушенням рухомих велосипедів є їзда по дорогах двох транспортних засобів пліч-о-пліч. Якщо це створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху, доведеться заплатити штраф у розмірі 200 злотих.
Пересування по розмітці буде коштувати велосипедисту 100 злотих.
Порушення пріоритету пішоходів спричинить штраф в розмірі 50 злотих.
Не можна забувати про перевезення дітей на велосипеді. Якщо це виконується без додаткового крісла для дітей до 7 років, співробітник поліції може виписати штраф 50 злотих.

Джерело: http://ostarbeiter.vn.ua/