Зарплата в Польщі — нижча за середню в Євросоюзі

Зарплата в Польщі — нижча за середню в Євросоюзі

Чистий прибуток у Польщі все ще залишається нижчим за середній у країнах ЄС. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Середньостатистичний працівник в Польщі в 2018 році отримав лише 71% від своєї повної зарплатні — після вирахування податку PIT та обов’язкових внесків до ZUS та NFZ. При цьому середній розмір заробітної платні для країн Європейського Союзу становить 73%.

У випадку аналізу, що стосується звичайної сім’ї, дані вказують, що з результатом 76 відсотків у рейтингу країн Євросоюзу Польща посіла 18-те місце, хоч для країн ЄС середній результат розміру зарплатні становить 79%. Згідно з цих підрахунків, громадяни Кіпру (91%) та Чеська Республіка (91%) можуть розраховувати на найвищу зарплату.

З цього можна зробити висновок, що польські “чисті” зарплати в порівнянні з зарплатами в інших країнах Європейського Союзу ще недостатньо конкурентоспроможні.

До слова, країни ЄС поступово відмовляються від фіксованого податку та запроваджують оподаткування відповідно до масштабу. Цей тип змін нещодавно відбувся в Латвії та Литві. Класичний єдиний податок вже діє лише в чотирьох країнах ЄС (Естонія, Болгарія, Румунія та Угорщина), про що інформує портал businessinsider.com.pl.