Затримано банківську аферистку, яка вдома “прокрутила” схему майже на півмільйона злотих

Затримано банківську аферистку, яка вдома “прокрутила” схему майже на півмільйона злотих

Підприємлива шахрайка грабувала банки не виходячи з дому. Жінка заробляла щомісяця понад 8000 злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Магдалена Я. організувала злочинну схему для привласнення коштів банків, шляхом підроблення даних документів привласнила 400 тис. злотих.

“Мешканка Нижньої Сілезії протягом чотирьох років грабувала банки, не покидаючи межі власної домівки”, — стверджує прокуратура.

Організаторка шахрайства підробляла документи та подавала їх для незаконного отримання кредитних коштів, чим банкам було завдано збитків на зазначену суму.

Шахрайство жінка здійснювала за допомогою Інтернету, а якщо докладніше т.зв. «Генератора чисел PESEL», таким чином оформляла банківські позики, створюючи фіктивні особи позичальників.

Всього їй вдалося незаконним способом отримати 400 тисяч злотих. Якщо прокуратура має рацію, це означає, що Магдалена Я. з місцевості Єленя Гура (Jelenia Góra) заробляла 8300 злотих щомісячно протягом чотирьох років, отримуючи кредити не лише від банків, а й від інших фінансових установ.

Всі заявки на отримання позик були подані через Інтернет. Іноді це були гроші, іноді покупки в розстрочку. Придбане таким чином електронне обладнання потім продавалося в мережі Інтернет. Не всі заявки на отримання коштів від банків увінчувалися успіхом, траплялося, що банк відмовлявся видавати позику. Жінка почула звинувачення у 662 злочинних епізодах.

Свою діяльність затримана розпочала в 2014 році, коли отримала перші 1000 злотих завдяки особистим даним свого друга. Потім жінка використовувала уявних персонажів. Вже згаданий «генератор» допоміг в цьому.

Ми знайшли такий сайт.

Читаємо в даному додатку наступне “призначений для генерування номерів PESEL для цілей тестування, наприклад, при тестуванні додатків. Заборонено генерувати номери PESEL для незаконних дій”.

(„generowaniu numerów PESEL do celów testowych np.: podczas testowania aplikacji. Zabrania się generowania numerów PESEL do działań niezgodnych z prawem.”)

Але хто це перевірить? Достатньо ввести дату народження у відповідні поля і то чи буде вигаданий персонаж жінкою чи чоловіком і все. Відразу після цього генератор відображає нам випадкові  номери PESEL.

Обвинуваченій жінці загрожує до 12 років ув’язнення.