Завершується саміт 17+1
Президент Польщі Анджей Дуда під час відеосаміту 17+1PAP/Jakub Szymczuk/KPRP

Завершується саміт 17+1

Щорічна зустріч Китаю та країн Центрально-Східної Європи цього разу відбулася віртуально. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спільна боротьба з коронавірусом була головною темою відеосаміту групи 17+1. Щорічна зустріч Китаю та країн Центрально-Східної Європи цього разу відбулася віртуально. Польщу на ній представляв Анджей Дуда.

Речник польського президента Блажей Спихальський сказав, що Анджей Дуда під час відеоконфеернції говорив про можливості подальшої торговельної співпраці між Китаєм та Центральною Європою, в тому числі і Польщею.

«Ми говоримо про багато можливостей, коли йдеться про імпорт товарів з Китаю, але, передусім, коли йдеться про експорт польських товарів до Китаю. Президент висловив очікування, прохання, аби створити можливості швидшого шляху, якщо йдеться про експорт польських товарів, особливо продуктових і сільськогосподарських, до Китаю», – додав речник президента.

17+1 – це платформа економічної, культурної та політичної співпраці 17 європейських країн з Китаєм. Критики цього проєкту звинувачують його творців у відсутності конкретних дій. А прихильники такого формату кажуть, що він є противагою для відносин Західної Європи з Пекіном.

IAR/М.К.