Завершилася зустріч Урядової групи кризового управління
У Варшаві зачинено один з найбільших парків у центрі міста Лазєнкі Крулевскє. Це пов’язано з карантином PAP/Radek Pietruszka

Завершилася зустріч Урядової групи кризового управління

Урядова група кризового управління обговорювала сьогодні поточну епідеміологічну ситуацію у Польщі та найважливіші виклики, що стоятимуть перед польським урядом наступного тижня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Варшаві відбулася зустріч Урядової групи кризового управління, на якій було обговорено поточну епідеміологічну ситуацію та виклики, які стоятимуть перед польським урядом наступного тижня. Також прем’єр-міністр провів сьогодні, 22 березня, телеконференцію з міністром внутрішніх справ та адміністрації і з воєводами.

Про це Інформаційному радіоагенству повідомив шеф канцелярії прем’єра Міхал Дворчик.

«Питання, пов’язані із закриттям кордонів, опікою осіб, які перебувають на карантині, а зараз – це понад 120 тисяч осіб. Це дуже важлива тема і також великий виклик. Також порушувалась тема “Антикризового щита”, тобто проекту закону, який цього тижня потрапить до Сейму», – повідомив Міхал Дворчик.

Як повідомив міністр Міхал Дворчик, очільник Міністерства здоров’я Лукаш Шумовський на засіданні обговорив поточну ситуацію, пов’язану з епідемією, кількість захворювань та смертельних випадків внаслідок зараження коронавірусом. На зустрічі також йшлося про загострення правил, пов’язаних з карантином.

«Дискусія стосується того, чи ті правила, які встановлює уряд, адекватні у цій ситуації. Ми готові це змінювати в залежності від ситуації. Ми намагаємось підлаштовуватись до поточної ситуації якомога раніше. Ми застосували дуже багато рішень, котрі після нас вводили держави, яких коронавірус набагато сильніше торкнувся. Рішень щодо змін у цій сфері сьогодні не було», – прокоментував міністр Дворчик.

Чергова зустріч Урядової групи кризового управління відбудеться 23 березня о 10:30. Ополудні також збереться скликана президентом Дудою Рада нацбезпеки. Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом у Польщі становить 563. Внаслідок COVID-19 померло семеро осіб.

IAR/М.К.