Жорстоке побиття у Владіславово. Стан молодого українця — важкий

Жорстоке побиття у Владіславово. Стан молодого українця — важкий

18 днів у комі, перелом черепа, травма мозку, парез лівої частини тіла, втрата пам’яті — це лише частина наслідків жорстокого нападу на молодого українця. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Трагічна ситуація сталася ще вніч на 26 серпня. Проте слідство ще досі триває, оскільки вирок нападникам залежить від стану здоров’я їхньої жертви.

Двоє охоронців нічого клубу «Чорний кінь» побили двох молодих українців, коли почули, що ті розмовляють між собою українською мовою, — повідомляє Dziennik Baltycki.

Дворідні брати, 23-річний Микола та 19-річний Владислав приїхали до Владиславова законно за 6-місячними робочими візами. Цього вечора вони вперше, відколи працювали у Польщі, вирішили трохи відпочити й розважитися. Хлопці пішли погуляти пляжем, а на зворотному шляху вирішили зайти до клубу «Чорний кінь». За словами свідків, які теж були в цьому клубі, чоловіки були спокійними та культурними.

Микола та Владислав вийшли на вулицю за сигаретою. Коли вони стояли перед клубом на вул. Спортова, то розмовляли між собою українською мовою. Потім на них напали. Українці кажуть, що вони почули з вуст двох охоронців багато образливих слів.

Коли старший брат словесно намагався захистити молодшого, вони обоє отримали велику дозу сльозогінного газу в обличчя. Владислав отримав кулаком по голові, впав на тротуар і, ймовірно, втратив свідомість. Другий охоронець «Чорного коня» вдарив у голову Миколу, який впав і вдарився головою об тротуар. Зловмисник продовжував бити 23-річного хлопця.

Коли Владислав прокинувся, він побачив свого старшого непритомного брата у величезній калюжі крові — перебуваючи у шоковому стані. він швидко викликав поліцію та медичну допомогу.

Внаслідок інциденту Микола втратив багато крові, його доправили вертольотом до лікарні у Гданську. Впродовж 18 днів постраждалий перебував у комі. Стан хлопця досі важкий — у нього травма головного мозку, не працює одна сторона тіла, хлопець не розмовляє та має часткову втрату пам’яті.

Як результат, після місячного лікарняного лікування хлопець потребує постійної допомоги своєї родини. Він не може говорити — спілкується письмово. Сім’я намагається доглядати за ним і допомагати йому, наскільки це можливо. Щодня Анна, наречена хлопця, показує йому фотографії та пояснює, хто на них, сподіваючись, що до Миколи повернеться пам’ять.

Родичі постраждалого організували збір коштів на його лікування та просять про допомогу небайдужих людей, бо усі зароблені кошти вже витратили на лікування.
Допомогти родині фінансово можна за посиланням  https://zrzutka.pl/wxkg57.

Прокуратура звинуватила двох чоловіків у нападі на хлопців. Це охоронці «Чорного коня», які повинні були стежити за безпекою людей тієї ночі. Одного нападника посадили під варту на три місяці, а інший знаходиться під поліцейським спостереженням та забороною виїзду з країни під заставу 20 000 злотих. Кваліфікація звинувачень проти нападників значною мірою залежатиме від стану здоров’я та результатів обстеження Миколи.