51% українців підтримують вступ України до НАТО

51% українців підтримують вступ України до НАТО

Вступ України до НАТО підтримують трохи більше, ніж 51% українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Це — результат опитування громадської думки, проведеного Інститутом Горшеніна. Такі результати презентував віце-президент цього соціологічного центру Віктор Соколов під час круглого столу «Чи впровадження стандартів НАТО у збройних силах України підвищить обороноздатність України?».

Захід відбувся 19 грудня за участю Міністра оборони України А. Загороднюка, глави Представництва НАТО в Україні А. Віннікова, першого віце-президента Інституту Горшеніна В. Соколова, голови Експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Л. Полякова та шеф-редактора LB.ua. С. Кошкіної.

На питання «Якби сьогодні відбувся референдум щодо вступу до НАТО, як би ви проголосували?», 51,2% респондентів відповіли, що вони будуть голосувати за НАТО, 30,1% проти, 13,5% важко відповісти, і 5,2% не проголосували б.

Зокрема, жителі західних областей України — 72,1% виступають за вступ України до НАТО, тоді як мешканці східних областей проти — 51,6%. Українці у віці від 18 до 29 років виступають за приєднання України до структур Північноатлантичного пакту, тоді як старше покоління — люди старше 60 років — проти. Про це проінформував Національний Інститут Соціологічних досліджень.