Більшість українців там працюють нелегально. Дослідження в Польщі показало, де саме

Більшість українців там працюють нелегально. Дослідження в Польщі показало, де саме

Понад 60% опитаних громадян України, які задіяні в сфері догляду за  літніми людьми, зізналися, що працевлаштовані “на чорно”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Такі результати дослідження, проведеного в Опольському воєводстві Польщі серед працівників з України, повідомляє Forsal.pl.
Відразу 80% громадян України, які доглядають літніх людей в Польщі, мають вищу освіту. Проте лише 30% з них – профільну, тобто пов’язану якраз з опікунством чи фізіотерапевтичним лікуванням.Деякі респонденти розповіли, що погодилися на таку роботу через можливість мати безкоштовне житло. Інші ж указали, що не змогли знайти кращих варіантів працевлаштування.

Автори дослідження наголошують на ще одному цікавому факті: у сфері догляду в Польщі працюють не лише жінки з України. П’яту частину респондентів склали представники чоловічої статі.

Згідно з результатами дослідження, опікунам літніх людей платять від 1 до 3,5 тисяч злотих на руки, залежно від кількості відпрацьованих годин. Більшість таких працівників виконують свої обов’язки протягом кількох днів на тиждень. Проте є й ті, хто працюють щодня.