Донецька облдержадміністрація: росіяни буквально спалюють міста на Донеччині

Донецька облдержадміністрація: росіяни буквально спалюють міста на Донеччині

Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що росіяни буквально вщент спалили місто Мар’їнка Донецької області. Зараз від колись гамірного міста нічого не залишилося, крім фундаментів будівель. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що росіяни буквально вщент спалили місто Мар’їнка Донецької області. Зараз від колись гамірного міста нічого не залишилося, крім фундаментів будівель.

Майже повністю знищені також Авдіївка, Красногорівка та інші прифронтові міста, додав Павло Кириленко:

«Після деокупації Мар’їнки, Красногорівки та всього району все доведеться відновлювати практично наново. Авдіївка також дуже сильно пошкоджена. Мар’їнка та Красногорівка були з 2014 року також суттєво пошкоджені, зокрема багатоквартирні будинки, приватний сектор, але нам вдалося відновити стан на початок 2022 року. І звичайно, після перемоги ми обов’язково відновимо нашу Донеччину».

За словами начальника військової адміністрації, у Донецькій області залишилаються 520 тисяч осіб. Триває евакуація мирних жителів. Українська влада забезпечує людей, які вимушено залишили свої домівки, житлом, фінансовою підтримкою та необхідною правовою допомогою.

IAR/С.Ч.