Думка експертів: українські заробітчани підняли на ноги Польщу

Думка експертів: українські заробітчани підняли на ноги Польщу

За останні п’ять років іммігранти зі Сходу додали дещо менше до зростання ВВП, ніж самі поляки, що виходять на ринок праці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Тим не менш, Польща не надто дбає про те, аби заохотити українців залишитися в Польщі. З 2014 року польська економіка зросла на 22 відсотки. Якби не масовий приплив українських іммігрантів на польський ринок праці, це збільшення було б, очевидно, нижчим.

Найширший показник, заснований на опитуванні опитування робочої сили (BAEL), свідчить про те, що у 2018 році у Польщі працювали 16,5 мільйона українців, старше 15 років. З 2013 року ця кількість зросла приблизно на 900 тисяч.

«Наші результати свідчать про те, що зростання польської економіки в останні роки було набагато вищим, ніж передбачалося раніше», — написали економісти в початковій версії статті про свої висновки.

Про невизначеність, з якою стикаються українці, які приїжджають до Польщі, можуть свідчити дані польсько-української торгово-промислової палати, згідно з якою в деяких воєводствах вони майже рік чекають на легалізацію перебування та роботи.

За матеріалами: “Rzeczpospolita”