Галактичний Грізманн, королівський "подарунок" та сльози Пайє, або Не порушуйте футбольних прикмет
https://img.tsn.ua/cached/1526504587/tsn-8c5f6b23d1211bb14030cc3abd4583f7/thumbs/1340x530/98/62/104a7497870a242ac91f4c224c516298.jpeg

Галактичний Грізманн, королівський “подарунок” та сльози Пайє, або Не порушуйте футбольних прикмет

Марсель – Атлетіко: галактичний Грізманн, королівський “подарунок” та сльози Пайє, або Не порушуйте футбольних прикмет. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на football24.ua

Атлетіко розгромив Марсель у фіналі Ліги Європи 2017/18.

Галактичний Грізманн

Якщо головна зірка Атлетіко таки вирішить перебратися в Барселону, то кращий спосіб попрощатись з фанатами мадридської команди годі й придумати. Грізманн був справжнім вожаком “матрацників” з першої й до останньої хвилини зустрічі. Антуан, який народився всього за 70 кілометрів від Ліона, грав з величезним натхненням та, безумовно, заслужив на дубль та звання героя матчу. Під час першого взяття воріт він продемонстрував високу концентрацію, миттєво відгукнувшись на передачу Габі та без проблем перегравши Манданда. А другий гол “маленького принца” нагадував трюк із PlayStation. Грізманн дуже близько підійшов до голкіпера Марселя та “черпачком” спрямував м’яч у сітку. Галактичний рівень. Браво, Антуан!

Марсель доволі непогано розпочав гру та навіть міг відкрити рахунок, якби Жермен вчасно згадав, що він грає у фіналі Ліги Європи, і тут не можна хибити з декількох метрів. Провансальці в дебюті виглядали дуже жваво та, можливо, могли б розраховувати на щось більш позитивне, ніж ганебні 0:3, якби не фатальна помилка Замбо-Ангісса. Камерунський півзахисник наглядно продемонстрував, як не можна приймати м’яч, коли у тебе за спиною перебуває суперник. Однак заради справедливості відзначимо, що звання “лузера” матчу Замбо-Ангісса може розділити з Манданда, який зовсім невиправдано віддав передачу на свого партнера під високим пресингом Атлетіко. Такі ситуації потрібно внести у шікільну програму.

Атлетіко ще раз показав плоди роботи Дієго Сімеоне біля керма мадридської команди. Аргентинський фахівець очолив “матрацників” у 2011 році та одразу ж виграв Лігу Європи, започаткувавши нову переможну еру в історії клубу. Однак набагато важливіше, що Чоло привив Атлетіко свій неповторний стиль, який чимало фанів ненавидить, а ще більше – обожнює. “Індіанці” у матчі проти Марселя знову продемонстрували майже ідеальну гру в обороні. Давайте пробачимо їм випад Жермена в дебюті гри, можливо, хтось ще не встиг вийти з роздягальні…

Атлетіко грав дуже компактно, позбавляв суперника вільних зон та дуже високо пресингував, що й призвело до помилки Марселя під час першого гола. Мадридцям не знадобилась навіть присутність дискваліфікованого Сімеоне на бровці поля, щоб показувати свій еталонний футбол. Команді Руді Гарсії елементарно не вистачило ні класу, ні організації, щоб протистояти “матрацникам”.

У фіналі Ліги Європи Марсель покладав великі сподівання на свою головну зірку Дімітрі Пайє. Атакувальний хавбек форсував відновлення після травми стегна та зламався вже на 31-й хвилині. Пайє покидав поле зі сльозами на очах, а Руді Гарсія розумів, що місія його команди стає (майже) неможливою.

А тим часом у мережі в один голос заговорили, що Пайє поплатився за порушення негласного правила усіх футболістів. Перед виходом на поле він торкнувся кубка Ліги Європи, а це начебто – погана прикмета. Можливо, багато хто скаже, що це просто нещасливий збіг обставин, але тепер гравці Ліверпуля та Реала навряд чи спробують повторити щось хоже в Києві.

Цікаві факти

Атлетіко зрівнявся за кількістю перемог у Лізі Європи з Севільєю – 3.

Грізманн забив на кожній стадії плей-офф Ліги Європи 2017/18.

Грізманн став другим французьким гравцем після Сіссе, який робив дубль у фіналі єврокубка.

Габі – найбільш віковий автор гола у фіналі Ліги Європи (34 роки та 311 днів).

Торрес завоював перший трофей у складі Атлетіко.