Генштаб ЗСУ: росіяни продовжують спроби наступати на п’яти напрямках
Фото ЗСУ Ілюстраційне фото ©2023 Збройні Сили України https://www.zsu.gov.ua/image/147783646_3467020006759357_1674577682127091234_o-1612774147.jpg

Генштаб ЗСУ: росіяни продовжують спроби наступати на п’яти напрямках

Генштаб ЗСУ в щоденному зведенні повідомив, що протягом доби росіяни основні зусилля зосереджували на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські сили відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генштаб ЗСУ в щоденному зведенні повідомив, що протягом доби росіяни основні зусилля зосереджували на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські сили відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках.

Водночас противник завдав 8 ракетних і 32 авіаційних удари. Здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Загроза подальших ракетних ударів є значною по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Минулої доби ворожих обстрілів зазнали українські населені пункти на Сіверському, Слобожанському, Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

Противник обмежує пересування цивільного населення на тимчасово захопленій території Херсонщини. Зокрема, в’їзд у населений пункт Промінь дозволено тільки громадянам із місцевою реєстрацією та за наявністю спеціальної перепустки.

Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони знищили 11 іранських ударних БпЛА типу «Шахед-136» і 1 – типу «Зала». Українська авіація завдала 4 удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, два райони зосередження живої сили противника та дві позиції протиповітряної оборони.

Генштаб ЗСУ/С.Ч.