ISW: РФ посилює дезінформацію, щоб відвернути увагу від браку успіху
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Public Domain

ISW: РФ посилює дезінформацію, щоб відвернути увагу від браку успіху

Інститут вивчення війни оцінює, що існує зв’язок між російськими інформаційними операціями та ситуацією на полі бою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Ймовірно, російська влада посилює дезінформаційну діяльність, щоб відвернути увагу від браку успіху своїх військ на полі бою в Україні, — повідомляє американський Інститут вивчення війни в своєму звіті.

Метою дезінформаційних заходів також є уповільнити постачання західних танків та іншої техніки, зважаючи на очікуваний український контрнаступ.

Інститут нагадує, що у вівторок, 28 лютого, Міністерство оборони Росії звинуватило «Сполучені Штати та їх партнерів» у тому, що вони готують провокації в Україні із застосуванням отруйних хімічних речовин. Раніше російське відомство оборони заявило, що українські чиновники готують атаки під фальшивим прапором на радіаційно небезпечні об’єкти в Україні, щоб перекласти відповідальність за них на російські війська.

Також російська сторона твердить, нібито українська влада готує вторгнення на територію окупованого російськими військами Придністров’я.

21 лютого президент РФ також повернувся до ядерної риторики в російських ЗМІ, у своєму виступі на форумі Національних зборів оголосив про тимчасове припинення участі в новому російсько-американському договорі про обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Інститут вивчення війни оцінює, що існує зв’язок між російськими інформаційними операціями та ситуацією на полі бою, особливо коли російським силам не вдається під час наступу в Україні захопити значні території. На думку експертів Інституту, відомство оборони РФ і представники російської влади, ймовірно, активізуватимуть такі дії, позаяк російський наступ у Луганській області наближається до кульмінаційного моменту, а можливості контрнаступальних дій України зростають.

PAP/Н.Б.