«Клара та чарівний дракон» на старті покоряти мільйони — кінокритика вітчизняного кінопрокату

«Клара та чарівний дракон» на старті покоряти мільйони — кінокритика вітчизняного кінопрокату

21 жовтня в кінотеатрі СІНЕМА СІТІ, ТРЦ «OCEAN PLAZA» в Києві пройшла презентація і прем’єрний прес-показ повнометражного українського анімаційного фільму «Клара та чарівний дракон». В Україні максимальне охоплення по регіонам, понад 90 відсотків букінга!

До початку повномасштабного прокату в кінотеатрах залишилося всього кілька днів. І тому в цей день, в урочистій обстановці, зібралася дуже велика кількість людей, в першу чергу дзвінкої дітвори, а також їх веселих батьків.

ВСІ ФОТО — КЛАЦ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До речі, на презентації було багато музики, пісень, смачних тістечок та пиріжків Тітка Клара, фруктів, цукерок і звичайно-ж, короля кінозалів, його величності «Поп-корну». Крім того були веселі конкурси та розіграші призів для малюків, адже все це проходило не випадково, а в тому, напередодні грандіозної прем’єри зіркового мультфільму «Клара та чарівний дракон».

Директор студії «ІМІДЖ ПІКЧЕРЗ» та продюсер картини Світлана Пономаренко, продюсери Юрій Левчук та Володимир Хуткий в короткому інтерв’ю розповіли нашому виданню, про те як створювався цей шедевр.

 

Зокрема Світлана Пономаренко зазначила, що духовним натхненником і основним реалізатором ідеї фільму, став генпродюсер Олександр Клименко, який вже більше 20 років йшов до цієї мрії, це його сценарій і сюжетна лінія. І фактично 4 роки тому знімальна група приступила вже до практичного втілення.

За словами продюсерів, в проекті працювала велика команда, починаючи від аніматорів, продюсерів, монтажерів, і так далі, це дуже складний процес. Як зазначив Володимир Хуткий це абсолютно український повнометражний фільм, і ми виходимо на міжнародний рівень, так як вже готова англомовна версія, яка вийде також і на наших екранах.

 

Незважаючи, на те, що в сфері кіноіндустрії і анімаційних фільмів велика конкуренція, ми її не боїмося і готові вийти на американський ринок незабаром. Світлана Пономоренко похвалила вокалістів і окремо, акторку серіалу «ШКОЛА» яка озвучувала Клару — Вероніку Лук’яненко, Світлана сказала, що за час зйомок дуже її полюбила за хист, хоча вона зовсім молоденька їй всього сімнадцять, однак вона дуже талановита.

Тепер пару слів про своє враження, скажу чесно, мені фільм дуже сильно сподобався, в ньому поєднуються краса, практично реалістичної картинки світу, красивий звук (музика), саунтрек, іскрометний гумор і звичайно ж сам сюжет.

Ще, я звернув увагу на деталі, особливо це очі, у всіх вони настільки виразні, що можна зрозуміти багато речей без слів. Дуже милим став маленький чарівний дракончик, він дуже добрий і турботливий, але за друзів завжди готовий заступитися, адже коли в тебе прихована незвідана сила – ти готовий на все.

Тепер трохи про сюжет — дівчина Клара живе в маленькому будиночку разом з трьома кумедними мавпочками і навіть не підозрює, що життя готує їй виклик. Раз в тисячу років в казковому лісі з’являється чарівний Дракон, який володіє надприродними здібностями. За його чарами почали полювання Сили Зла, але Клара разом з двома друзями життєрадісним єнотом, який дуже смішно говорить з німецьким акцентом, а також буркотливим Гномом, вирішують врятувати маленького Дракона і повернути його додому.

Під час подорожі друзі дізнаються, що Сили Зла насправді полюють не тільки на Дракона, а також на Клару! Давно не ходив на покази мультфільмів, а тут мене пройняло і сміявся я і переживав за долю добрих і пустотливих героїв. У цій історії, як завжди в хороших казках добро перемагає, нехай і в житті так буде завжди, сходіть, подивіться, рекомендую!

Ролі озвучували: Клара – Вероніка Лук’яненко, Єнот – Олександр Погребняк, Альфред – Сергій Солопай, Сип – Дмитро Завадський, Алхімік – Матвій Ніколаєв, Пантера – Кирило Нікітенко, Кріт – Дмитро Вікулов, Шинкар – Дмитро Гаврилов, Хлопець Гном – Юрій Сосков, Дівчина Гном – Катерина Башкіна-Зленко, Дідусь Гном – Олег Лепенець, Коваль Гном – В’ячеслав Дудко, Хлопчисько –Дем’ян Шиян, Дворецький – Олег Лепенець. Режисер Дубляжу Катерина Брайковська.

Працювали над музикою до мультфільму і записали саундтрек: Група PUR:PUR яка була творцем і виконавцем двох сайндртеков. Музика текст на двох мовах і виконання (укр і англ версії). Ната Сміріна, Євген Жебко, Григорій Олійник, Олег Звягінцев. Один з треків у фільмі чудово виконав музичний оркестр Dovzhenko Sound Studio. Фото Анатолія Григор’єва.

Олексій Воронцов