Нацрада позапланово перевірить «112 Україна» через ознаки розпалювання ворожнечі
https://24tv.ua/resources/photos/news/201809/1028639.jpg

Нацрада позапланово перевірить «112 Україна» через ознаки розпалювання ворожнечі

Перевірку призначено на підставі моніторингів ефіру компанії у вересні-жовтні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Національна рада України призначила телерадіокомпанії «112 Україна» позапланову перевірку через зафіксовані ознаки порушення норм Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Про це у п’ятницю, 12 жовтня, повідомила прес-служба Нацради.

Як зазначається, перевірку призначено на підставі моніторингів ефіру компанії «112 Україна», проведених у вересні – жовтні 2018 року, а також звернень понад 30 громадян та громадських організацій.

«У своїх листах громадяни і представники громадянського суспільства нарікають на порушення правил розповсюдження інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті й ворожнечі, а також поширення в ефірі телеканалу «112 Україна» інформації, яка, на думку заявників, є кліше російської пропаганди, підриває основи державності, провокує на протести, маніпулює думкою людей», – йдеться у повідомленні.

По завершенню перевірки Нацрада розгляне всі матеріали й ухвалить відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційним власником телеканалу «112 Україна» став громадянин Німеччини.

29 вересня петиція з вимогою «припинити антиукраїнську діяльність телеканалів «112 Україна» та “NewsOne” набрала на сайті Верховної Ради 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду.

7 червня в ефірі «112 Україна» з вуст депутата Євгена Мураєва лунали тези, що впродовж останніх років «герої стали зрадниками, а деякі зрадники – героями», що спецоперації СБУ, однією з яких може бути героїзація Сенцова, «ганьблять українців» та інші. Також Мураєв сказав: «З точки зору того, що людина готувала підпали та вибухи, для частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він, мабуть, є героєм, і час усе розставить на свої місця: хто правий, хто неправий, і хто як цю ситуацію сприймає».

Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал «112 Україна» порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі Мураєва щодо можливого звільнення Олега Сенцова з російського ув’язнення.