НСЖУ та десятки медійників і блогерів виступили проти законопроєкту «Про медіа»

НСЖУ та десятки медійників і блогерів виступили проти законопроєкту «Про медіа»

30 червня вийшли дві заяви із закликом до Верховної Ради відхилити законопроєкт «Про медіа». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Українська літературна газета.

Автором однієї заяви є голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Автором другої заяви, за даними «Детектора медіа», стала очільниця Асоціації медіа-юристів України Тетяна Котюжинська, а заяву підписали понад 70 керівників інтернет-видань, телеведучих, блогерів і представників регіональних ЗМІ. Серед них – Олеся Бацман, Наташа Влащенко, Дмитро Гордон, Соня Кошкіна, Павло Єлізаров, Денис Іванеско, Орест Сохар, Олександр Швець, Віктор Шлінчак, Роман Шрайк на інші. Повний текст заяв опубліковано на сайті НСЖУ.

Автори обох заяв критикують законопроєкт № 2693, зареєстрований групою народних депутатів у грудні 2019 року і відправлений у травні Верховною Радою на доопрацювання у профільний комітет. 1 липня в парламентському Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики має відбутися розгляд доопрацьованого законопроекту.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко наводить такі аргументи проти доопрацьованого законопроєкту: