Павло Розенко: Ворогам України і Польщі зарано відкорковувати шампанське
https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/5b1/bce/5d6/5b1bce5d6208d051595806.jpg

Павло Розенко: Ворогам України і Польщі зарано відкорковувати шампанське

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що між українським і польським народами не існує жодних проблемних питань, які неможливо було б владнати шляхом діалогу. Про це він сказав, виступаючи біля Меморіалу жертв тоталітаризму в Харкові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

«Сьогодні ми можемо з упевненістю констатувати, що стратегічне партнерство між Україною і Польщею діє і йому нема альтернативи. Між нашими народами не існує жодних проблемних питань, які ми були б не здатні владнати шляхом діалогу в дусі дружби і добросусідства», – зазначив Павло Розенко.

Він відзначив, що останнім часом негативні емоції почали вгамовуватися і обидві сторони проявили відкритість до подальшої конструктивної співпраці, зокрема, в питаннях історичної пам’яті.

«Але якими б ті емоції не були – нашим спільним дороговказом має бути прагнення жити в мирі і злагоді, будувати наші відносини на тому, що об`єднує, а не ділить. Наш спільний ворог – путінська Росія – підступний і хоче, щоб ми ніколи не дійшли згоди з чутливих питань нашого історичного минулого. Але я переконаний, Путіну і нашим ворогам ще зарано відкорковувати шампанське, бо наші народи вміють робити правильні висновки з історії. Так, історію ми не змінимо, але можемо творити сучасне і майбутнє! Мудрість народів полягає в тому, щоб навіть найбільш спірні моменти і виклики вони могли перетворити на нові можливості і перспективи співпраці», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко висловив переконання, що в умовах сьогоднішніх викликів і загроз спільній безпеці, Україна і Польща здатні відкрити новий етап конструктивних відносин і співпраці, зокрема, з питань історичної пам’яті. «І це стане ще одним нашим спільним знаряддям у протистоянні злочинним намірам російського агресора», – підкреслив він.

Віце-прем’єр-міністр України висловив вдячність Президенту Польщі, Уряду Польщі та всьому польському народові за беззаперечну та послідовну підтримку територіальної цілісності та незалежності України.

Як відомо, сьогодні у Харкові Віце-прем’єр-міністри України та Польщі Павло Розенко та Пьотр Глінський взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Катинського злочину. Вони поклали вінки до Меморіалу жертвам тоталітаризму, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та взяли участь у богослужінні.