Південнокорейська стрічка "Паразити" взяла чотири "Оскари"
Південнокорейський режисер Пон Чжун Хо

Південнокорейська стрічка “Паразити” взяла чотири “Оскари”

За визнаний кращим фільм “Паразити” південнокореєць Пон Чжун Хо отримав статуетку також як кращий режисер. “Паразитів” визнали і кращою іноземною стрічкою, і відзначили за оригінальний сценарій. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на DW.

У Лос-Анджелесі в неділю, 9 лютого, відбулась 92-а церемонія вручення нагород Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Кращим фільмом названі “Паразити” режисера Пон Чжун Хо з Південної Кореї. У соціально-сатиричній стрічці йдеться про життя бідної сім’ї, що отримала роботу в багатій родині. На комедійний виклад історії родини накладається доволі трагічна розв’язка. “Паразити” взяли “Оскара” й як кращий фільм іноземною мовою – вперше одна стрічка отримує обидва ці призи.

Південнокорейський режисер Пон Чжун Хо

Пон Чжун Хо також отримав статуетку як кращий режисер, а “Паразитам” присудили “Оскара” за кращий оригінальний сценарій. У 2019 стрічка також отримала “Золоту пальмову гілку” на Каннському кінофестивалі.

Фенікс і Зеллвегер із “Оскарами” як кращі актори

Кращою актрисою визнана Рене Зеллвегер за головну роль у фільм “Джуді” про життя американської співачки і актриси Джуді Гарленд. “Оскара” за кращу чоловічу роль першого плану отримав Хоакін Фенікс – він знявся в психологічному трилері “Джокер”, який став лідером за кількістю номінацій в 2020 році – його висунули в 11 категоріях.

Рене Зеллвегер взяла “Оскар” за кращу акторку першого плану

Кращим повнометражним мультфільмом визнано “Історію іграшок – 4”, що продовжує розповідь про пригоди живих іграшок – космічного рейнджера База Лайтера, ковбоя Вуді та інших.

Кращий актор другого плану – Бред Пітт

Кращою акторкою другого плану в 2020 році визнана Лора Дерн за її роль в родинній мелодрамі про розлучення “Шлюбна історія” режисера Ноа Баумбака. “Оскара” за кращу чоловічу роль другого плану отримав Бред Пітт, який зіграв у фільмі “Одного разу в… Голлівуді” режисера Квентіна Тарантіно. У січні Пітту вже здобув кінопремію “Золотий глобус” в аналогічній номінації.

Хоакін Фенікс отримав “Оскара” як кращий актор першого плану у фільмі “Джокер”

Премію кіноакадемії за кращий адаптований сценарій отримав новозеландський сценарист і режисер Тайка Вайтіті за трагікомедію “Кролик Джоджо”, що розповідає про життя 10-річного хлопчика в нацистській Німеччині. Крім того, приз за кращий короткометражний мультфільм отримала “Любов до волосся” Метью Черрі і Карен Руперт Толівер, а за кращий короткометражний фільм – “Вікно навпроти” Маршалла Каррі.