Посол Польщі в Україні привітав українських військових з Днем ЗСУ
Боєць Збройних сил України біля лінії фронту на сході країни PAP/Eugene Titov

Посол Польщі в Україні привітав українських військових з Днем ЗСУ

Польський дипломат побажав українським захисникам якнайшвидшої перемоги. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З нагоди Дня Збройних сил України низка дипломатів, які працюють у Києві, зокрема посол Польщі – Бартош Ціхоцький, привітали українських військових. Польський дипломат побажав українським захисникам якнайшвидшої перемоги.

У вівторок, 6 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідав Донбас, де зустрівся з українськими військовими. Він також привітав їх із Днем Збройних сил України.

Володимир Зеленський відвідав війська на передовій під Слов’янськом на Донбасі. Він вручив нагороди українським військовим та подякував Збройним силам за витривалість і силу. Як він зазначив, обов’язок кожного українця – допомагати Збройним силам, адже вони охороняють незалежність України. Як він додав, саме на сході знаходиться найскладніший напрямок фронту. Президент Володимир Зеленський та українські воїни вшанували загиблих хвилиною мовчання.

«Шановні офіцери, сержанти, солдати, шановні військовослужбовці, шановні ветерани, від щирого серця, від імені України я вітаю вас з великим святом, з цим великим днем – з Днем Збройних сил України. Вісім років дев’ять місяців, 285 днів ви бороните нашу державу, рідну землю: і вдень, і вночі, і в мороз, і в будні, і у свята, – щодня», – сказав український лідер.

286 днів Збройні сили України захищають Батьківщину від повномасштабної російської агресії. Рашисти попри перевагу в техніці та кількості солдатів, за останні місяці зазнали поразок на фронті. Вони відступили з частини Херсонської та Харківської областей.

IAR/Д.Ю.